Eipä uskoisi että Islannin tulivuoren purkaus voisi vaikuttaa meihinkin konkreettisesti. Viime viikonloppuna äitin koirat, Veera ja Iiris oli meillä hoidossa perjantaista sunnuntaihin, koska velipoika on jumissa Lontoossa (on itseasiassa siellä edelleen), eikä äippä saanut järjestettyä muuten hoitoa pitkien työpäivien ajaksi. No, viisipäinen lauma jos kasvaa väliaikaisesti seitsemänpäiseksi, ei siinä loppujen lopuksi juurikaan sen ihmeempiä tapahdu. Iiris oli kerrankin meillä kuin kotonaan, eikä vahdannut ulko-ovea kokoajan sen näköisenä että: "milloin lähdetään kotiin???". Veera nyt ei muutenkaan hötkyile, muuta kuin lenkillä kun pitää jäljestää päästäisiä tai muita vastaavia hännällisiä.

Nuoriso jatkoi tihutöitään äiteensä, Laran jalanjäljissä. Ipanat nimittäin pääsivät jossain vaiheessa livahtamaan kellariin, josta olivat löytäneet muurahaisrasioita. Totta kai ne oli pitänyt avata ja tutkia mitä ne sisältävät. Osat rasioista on hävinnyt kuin tuhka tuuleen ja jäljelle jäi todistusaineistoksi vain pienen pientä muovimurua ympäri kellaria, partaa ja jalkakarvoja. Lara & Siiri tekivät moisen tempun suurinpiirtein samanikäisenä, jolloin hysteerisenä soitin myrkytyskeskukseen varmana siitä että ne kuolee. Vastaus keskuksesta oli onneksi tyynnyttävä, sieltä sanottiin, että jos koirat on muurahaisia isompia niin kyllä ne henkiin jää

Eilen kun tulin töistä kotiin oli jatkettu "pientä pintaremonttia"... Parista kohdasta uudelleen maalattuja jalkalistan nurkkia oli kaluttu takaisin puunvärisiksi ja muotoiltu ne uudelleen, sekä jonkin verran oli pitänyt sivistää itseään ja lukea lehtiä. Meinasin alunperin kirjoittaa otsikkoon: "Annetaan 2 kääpiösnautseri narttua pitovaikeuksien vuoksi".  No, vitsi vitsinä, mutta kyllä sisaruspari on sellainen tehokaksikko ettei toista ole ennen nähty... Tai sitten kaiken takana onkin joku muu, esim Siiri tietäen että pennut saa syyn niskoilleen???