Kuten otsikostakin on jo luettavissa, Ingan postilaatikkoon kolahti Veetin (S. Checkmate)  kansainvälisen muotovalion arvon diplomi, joten nyt kaikki Veetin tittelit (KANS, POHJ, FIN, S, N & EST MVA) ovat virallisia :-) Pitää alkaa jo miettiä mihin sitä seuraavaksi suuntaisi ja milloin...

Nyt näyttää siltä, että meidän messarireissu peruuntuu. Chilin turkki on kehittynyt sen verran hitaasti että debyyttinäyttely tulee (ehkä) olemaan Kajaanin tamminäyttely. Ei kai meillä mikään kiire toki olekaan, ja ensi kesään vasta panostetaan mutta kun olen ollut näyttelyistä "lomalla" melkein koko vuoden, alkaa jo syyhyttää päästä itse asiaan elikkä näyttelyitä kiertämään.

Olinpa viime viikon perjantaina kuuntelemassa Juha Kareksen luentoa. Luento oli liki kolmituntinen, eikä missään vaiheessa tullut kelloa katsottua, sen verran mielenkiintoisesta aiheesta oli kyse, eli: koiranjalostuksen uusi aika ja luonnonvalinta (luonnonvalinnan merkitys ja tärkeys). Pääviesti luennolla oli, että jalostukseen tulisi käyttää vain vahvoja, voimakkaita ja elinvoimaisia koiria sekä, että lisääntymisen tulee olla luonnollista ja vaivatonta ilman että ihmisen tarvitsee siihen juurikaan puuttua. Lisäksi painotusta oli joidenkin jalostuskoirien käytön karsimisella, nykyisin hyvin yleisellä sukusiitosprosentti "hysterialla" ja eri lonkka("vika")asteilla (ja niiden merkityksellä jalostuksellisesti). Luennolla Juha kertoi oppi-isistään ja -äideistään sekä matkoistaan ulkomaille eri kasvattajien luokse. Suosittelen luentoa jokaiselle, joka suunnittelee jossain vaiheessa alkavansa kasvattamaan tai vaikka olisi kasvattanut jo vuosikausia. Minulle ainakin luento antoi todella paljon ajattelemisen aihetta :-)